[Biskut Almond London raya 2011]

salam~
.
biskut ketiga..almond london...biskut kegemaran ramai..mesti tak sempat hidang raya nnt..buat 1 adunan dapat sikit je..kalo rajin buat lagi..
.
.
Bahan2..................................................................
  • 250 gm butter
  • 2 1/2 cawan tepung gandum ( 250 gm )
  • 1 cawan tepung jagung ( 100 gm )
  • 1 cawan gula aising ( 100 gm )
  • 1 biji kuning telor
  • Badam biji di panggang secukupnya
  • Badam cincang untuk hiasan
  • Coklat masakan secukupnya
  • Mangkuk kertas/ paper cup
  • Cara2 buat..................................................................................
  • -Pukul mentega dengan gula hingga kembang
  • -Masukkan telur, esen vanilla dan dipukul lagi.
  • -Ayak bersama tepung jagung dan gaulkan bersama adunan tadi
  • -Masukkan tepung gandum sedikit demi sedikit hingga adunan menjadi doh
  • -Bentukkan doh menjadi bulat-bulat kecil/lonjong & masukkan kacang didalamnyer.
  • -Letakkan diatas dulang pembakar yg telah dilenserkan sedikit mentega
  • -Bakar pada suhu 200'c.d selama 20 minit
  • -Cairkan coklat masak dengan kaedah "double-boil"
  • -Masukkan biskut tadi kedalam mangkuk kertas dan tuang coklat masak.Taburkan sedikit badam cincang utk hiasan.Siap.
~sebelum disadur coklat masakan..

~siap..1 adunan dapat byk nih jer..mmg tak ckup..hehe
.
sekian~

0 bite cupcakes!:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...