.
biskut ketiga..almond london...biskut kegemaran ramai..mesti tak sempat hidang raya nnt..buat 1 adunan dapat sikit je..kalo rajin buat lagi..
.
.
Bahan2..................................................................
- 250 gm butter
- 2 1/2 cawan tepung gandum ( 250 gm )
- 1 cawan tepung jagung ( 100 gm )
- 1 cawan gula aising ( 100 gm )
- 1 biji kuning telor
- Badam biji di panggang secukupnya
- Badam cincang untuk hiasan
- Coklat masakan secukupnya
- Mangkuk kertas/ paper cup
- Cara2 buat..................................................................................
- -Pukul mentega dengan gula hingga kembang
- -Masukkan telur, esen vanilla dan dipukul lagi.
- -Ayak bersama tepung jagung dan gaulkan bersama adunan tadi
- -Masukkan tepung gandum sedikit demi sedikit hingga adunan menjadi doh
- -Bentukkan doh menjadi bulat-bulat kecil/lonjong & masukkan kacang didalamnyer.
- -Letakkan diatas dulang pembakar yg telah dilenserkan sedikit mentega
- -Bakar pada suhu 200'c.d selama 20 minit
- -Cairkan coklat masak dengan kaedah "double-boil"
- -Masukkan biskut tadi kedalam mangkuk kertas dan tuang coklat masak.Taburkan sedikit badam cincang utk hiasan.Siap.
~siap..1 adunan dapat byk nih jer..mmg tak ckup..hehe
.
sekian~
0 bite cupcakes!:
Post a Comment